Over mij

Rosanne Boere

Hallo, ik ben Rosanne Boere, ik ben geboren op 15 april 2005. Samen met mijn ouders, mijn oudere broer Beau en mijn tweeling broer Pascal wonen we in Brielle. Sinds mijn achtste jaar golf ik bij Golfclub Kleiburg in Brielle en vanaf dat moment ben ik zo gek van golfen, dat ik het liefst elke dag naar de club ga om te trainen. Ik ben met golf in aanraking gekomen doordat mijn ouders en oudere broer al speelden op Kleiburg. 

Zo ben ik begonnen met wedstrijden spelen op de Mini en Challenge tour. Toen ik 11 jaar was werd ik voor de NGF C selectie gevraagd. En zo ging ik elke woensdagmiddag eerder uit school om naar  de trainingen te gaan. Daarna ben ik doorgestroomd naar de B selectie en inmiddels zit ik in Jong Oranje. Dit betekent dat ik elk weekend in de wintermaanden train en van maart t/m oktober zijn er binnenlandse en buitenlandse toernooien. Dus dan ben ik heel vaak van huis. Mijn droom is om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. 

Tussen de drukte door ook mijn schoolexamen behaald en inmiddels werk ik met veel plezier zo nu en dan in Het Restaurant op Kleiburg.

 

Trainen

Gelukkig wonen we niet ver van de club en daarom ben ik ook supervaak aan het trainen. Ik doe mijn oortjes in en dan ben ik in mijn eigen wereld. Niks om mij heen kan me afleiden. Ik heb er een mooie eigen sportruimte waar ik al mijn fysieke oefeningen kan doen en ik maak gebruik van de putlab en trackman die Stichting Topgolf Brielle – Kleiburg heeft aangeschaft. Sander Ponte ondersteund mij op Kleiburg. Daarbij ga ik ook al een paar jaar nog eens wekelijks naar Caroline van Bohemen voor pilates. En zo nu en dan naar de sportmassage bij Fanina Zwart.

 

Bijna ieder weekend naar een wedstrijd

Vanaf maart heb ik bijna iedere week een wedstrijd, het seizoen begint eerst met de competitie en ik probeer hier alle NK’s te spelen en natuurlijk de uitnodigingen die ik krijg van de NGF om naar het buitenland te gaan. Soms erg druk en als we ver weg zitten dan gaan mijn vader en ik altijd in een hotel in de buurt overnachten. Zo kan ik ook eerst voorspelen.

 

 

Jong Oranje

Sinds november 2020 zit ik in Jong Oranje. We trainen ieder weekend op The Dutch en we gaan ook geregeld voor een week naar Portugal, naar Monterei. Dewi Claire Schreefel is onze coach. Voor het putten ga ik naar Hayo Bensdorp in Nunspeet en fysiek krijg  ik van Emiel van Seventer.

Om mijn doel financieel mogelijk te maken hebben Jan Frerichs en Ralph van den Boogaard in 2017  Stichting Topgolf Brielle – Kleiburg voor mij opgericht om zo sponsoren voor mij te werven.