Blog

BERICHTEN EN NIEUWS

German Girls & Boys

31 Mei zijn we naar Duitsland vertrokken, vanuit Utrecht en we gingen met minibusje ernaartoe. Eerst 2 dagen voorspelen en we hebben op beide banen getraind. Het was op St. Leon Rot Golf Club, daar hebben ze 2 banen. Je moet daar echt wel op de fairway komen om de green aan te kunnen vallen, want de zijkanten hebben erg stug gras en daar is het lastig om uit te komen. Dit is een heel groot toernooi en er deden 19 landen aan mee 100 jongens en 100 meisjes met allemaal een plus hcp. Mijn spel was best goed, alleen ging het putten gewoon niet zo best en dat zie je terug aan de scores. 77-80-77(72) Het was overigens erg warm weer en de wedstrijd is zelfs nog stilgezet door de regen en onweer. Dit is de eerste wedstrijd van het jaar en ik merk gewoon dat ik nog geen wedstrijdritme heb. Maar het wordt als alles goed gaat weer drukker en dan komt het gevoel gewoon weer terug!! Dit was weer een super ervaring!!! En het was ook heel gezellig met elkaar, we hebben natuurlijk veel gelachen!!

German Girls & Boys Open

Wat ben ik blij dat er weer een wedstrijd op mijn programma staat en wel één in Duitsland, want ik mag mee naar het German Girls & Boys van 3 t/m 5 juni wordt deze gespeeld en ik ga samen met Anne-Sterre, Eva, Lauren, Noa & Fleur. Daar heb ik super veel zin in!!!

Nieuwe Coach

Na 4,5 jaar maak ik een overstap naar een andere coach. Sinds dat ik in de NGF C Selectie zit, les ik bij Tammo, en nu zit ik inmiddels in Jong Oranje. Hele mooie dingen heb ik al bereikt. Teveel om op te noemen.

TAMMO BEDANKT VOOR ALLES!!!

En succes verder!!!

Italian International Ladies & European Nation Cup Spanje

Wat gaaf dat ik was uitgenodigd voor het Italian International Ladies Championship van 18 t/m 22 maart, en ook voor het Copa Sotogrande European Nation Cup in Spanje. Alles was al met school geregeld en alle corona testen ook, mijn spullen had ik al bijelkaar gezocht, toen we een dag van te voren tehoren kregen, dat de NGF besloten had om als team niet deel te nemen aan deze wedstrijd. Dit omdat op maandag 15 maart Italië weer in lockdown zou gaan. Ik sta volledig achter deze beslissing. Wel baalde ik, want ik ben klaar om wedstrijden te spelen en train zoals gewoonlijk lekker door! Weer of geen weer! Ook Spanje gaat niet door, deze is uitgesteld en hopelijk kunnen we later in het jaar alsnog gaan. Dus nu kan ik mij concentreren op school en had ik gewoon les bij Tammo en ga ik ook naar de NGF trainingen toe dit weekend.

Huldiging Gemeente Brielle

Toen ik vanmiddag van mijn les bij Tammo thuis kwam, stond er een mooie bos bloemen met een kaartje eraan en een brief van de Gemeente Brielle. Daarin stond vermeld dat ze hebben gezien dat ik het NK t/m 15 jaar 2020 had gewonnen en zij willen mij hiervoor huldigen. Helemaal leuk natuurlijk, maar even wachten tot de strenge coronaregels voorbij zijn. Wordt vervolgd!

Wand Foto

Van de week kreeg ik van Stichting Topgolf Brielle deze mooie wand foto, met de vermelding van mijn 2 overwinningen op het NK 15. Hij hangt in mijn kamer en super bedankt hiervoor! Tammo kreeg deze ook en deze hangt in zijn leshok.

Jong Oranje/Oranje

ELTK Slowakije

Team Ned is 3de geworden op het ELTK t/m 18 in Slowakije!!!!

Bijna een week zijn we daar geweest. Samen met Noa, Eva en Anne-Sterre. Natuurlijk eerst voorgespeeld en daarna individueel strokeplay, waarbij de 3 beste scores telden om zo in een poule te worden ingedeeld. Dag 1 tegen Slowakije, Eva ik samen foursome 5&4 gewonnen, Anne-Sterre won 8&7 en Noa gaf de partij op om krachten te sparen. Dag 2 begint zeer mistig en er worden teetimes uitgesteld en het wordt ook iets pittiger tegen Duitsland, we hebben deze allemaal verloren. Dus morgen tegen Zwitserland voor plek 3 of 4. Wij hebben relatief de hoogste hcp van het toernooi, maar wel een super vechtersmentaliteit en dat zie je wel in deze laatste partij. Deze dag begint met regen. Noa en Eva spelen samen foursome en winnen deze met 8&6, Anne-Sterre wint met 3&1. Ik verlies met 3&2 van de Zwitserse kampioene, 18 jaar met hcp +3,6. Ik heb dus super gespeeld tegen haar en leer hier veel van. Hierdoor verdienen we de brozen medaille en het is geweldig!!!!

NK t/m 15 op de Edese

Yesss, ik heb het NK STROKEPLAY T/M 15 JAAR GEWONNEN!!!! 2 Dagen op de Edese gespeeld. Donderdag ervoor eerst voorgespeeld met de selectie en vrijdagavond met mijn pa die kant op gegaan, want zaterdag had ik een vroege start. Dag 1 level par, niet slecht en hopelijk hou ik dit de zondag 2x 18 holes vol. Best zeer spannend en bij ronde 2 begin ik op hole 10 en loop +4 naar de eerste negen toe. Er moet dus wel een tandje bij!! Dit gebeurd en ik maak mooi birdies en eindig +2. Prima zo!!! Ronde 3 met +3 moet ik op hole 18 een 3 meter put maken om geen play off te spelen met Fleur, ze liep zeer goed. Ik maak deze put en win daarmee voor de tweede keer dit toernooi!!! Waanzinnig blij ben ik!!!!! Eindstand +4 geworden!!! HCP +1!!!

European Young Masters 2020 Tsjechië

6 Dagen in Tsjechië geweest voor het EYM 2020. Samen met Eva, Loran en Thijmen 3 dagen strokeplay gespeeld, waarvan de 3 beste scores meetelden voor de ranking. We hadden eerst 2 dagen voorgespeeld en dat is altijd zeer fijn, zo weet je hoe de baan loopt en maken we een gameplan. Ik was klaar voor dag 1. Deze verliep heel goed, ik had een middag start en kwam binnen met +2(72) Dus heel tevreden hierover. Dag 2 verliep toch even ietjes anders. Mijn slagen gingen best redelijk, maar het putten liep totaal niet lekker. Helaas, met +8 binnen. Nou, daar was ik zeer teleurgesteld over en heb ’s avond contact gehad met Tammo en mijn vader. Hopelijk gaat het morgen beter. Vol goede moed begon ik de 3de en laatste ronde. en het ging super goed. Allemaal parren en een paar birdies, dus met -4!!!! binnen. Dit was zo’n fijn gevoel en daardoor ben ik T5 individueel geworden en team Nederland ook de 5de plaats. Super blij met dit resultaat en zaterdagochtend vroeg gingen we weer naar huis toe. Weer een zeer mooie ervaring rijker!!!!

Scroll to top