Blog

BERICHTEN EN NIEUWS

Huldiging Gemeente Brielle

Toen ik vanmiddag van mijn les bij Tammo thuis kwam, stond er een mooie bos bloemen met een kaartje eraan en een brief van de Gemeente Brielle. Daarin stond vermeld dat ze hebben gezien dat ik het NK t/m 15 jaar 2020 had gewonnen en zij willen mij hiervoor huldigen. Helemaal leuk natuurlijk, maar even wachten tot de strenge coronaregels voorbij zijn. Wordt vervolgd!

Wand Foto

Van de week kreeg ik van Stichting Topgolf Brielle deze mooie wand foto, met de vermelding van mijn 2 overwinningen op het NK 15. Hij hangt in mijn kamer en super bedankt hiervoor! Tammo kreeg deze ook en deze hangt in zijn leshok.

Jong Oranje/Oranje

ELTK Slowakije

Team Ned is 3de geworden op het ELTK t/m 18 in Slowakije!!!!

Bijna een week zijn we daar geweest. Samen met Noa, Eva en Anne-Sterre. Natuurlijk eerst voorgespeeld en daarna individueel strokeplay, waarbij de 3 beste scores telden om zo in een poule te worden ingedeeld. Dag 1 tegen Slowakije, Eva ik samen foursome 5&4 gewonnen, Anne-Sterre won 8&7 en Noa gaf de partij op om krachten te sparen. Dag 2 begint zeer mistig en er worden teetimes uitgesteld en het wordt ook iets pittiger tegen Duitsland, we hebben deze allemaal verloren. Dus morgen tegen Zwitserland voor plek 3 of 4. Wij hebben relatief de hoogste hcp van het toernooi, maar wel een super vechtersmentaliteit en dat zie je wel in deze laatste partij. Deze dag begint met regen. Noa en Eva spelen samen foursome en winnen deze met 8&6, Anne-Sterre wint met 3&1. Ik verlies met 3&2 van de Zwitserse kampioene, 18 jaar met hcp +3,6. Ik heb dus super gespeeld tegen haar en leer hier veel van. Hierdoor verdienen we de brozen medaille en het is geweldig!!!!

NK t/m 15 op de Edese

Yesss, ik heb het NK STROKEPLAY T/M 15 JAAR GEWONNEN!!!! 2 Dagen op de Edese gespeeld. Donderdag ervoor eerst voorgespeeld met de selectie en vrijdagavond met mijn pa die kant op gegaan, want zaterdag had ik een vroege start. Dag 1 level par, niet slecht en hopelijk hou ik dit de zondag 2x 18 holes vol. Best zeer spannend en bij ronde 2 begin ik op hole 10 en loop +4 naar de eerste negen toe. Er moet dus wel een tandje bij!! Dit gebeurd en ik maak mooi birdies en eindig +2. Prima zo!!! Ronde 3 met +3 moet ik op hole 18 een 3 meter put maken om geen play off te spelen met Fleur, ze liep zeer goed. Ik maak deze put en win daarmee voor de tweede keer dit toernooi!!! Waanzinnig blij ben ik!!!!! Eindstand +4 geworden!!! HCP +1!!!

European Young Masters 2020 Tsjechiƫ

6 Dagen in TsjechiĆ« geweest voor het EYM 2020. Samen met Eva, Loran en Thijmen 3 dagen strokeplay gespeeld, waarvan de 3 beste scores meetelden voor de ranking. We hadden eerst 2 dagen voorgespeeld en dat is altijd zeer fijn, zo weet je hoe de baan loopt en maken we een gameplan. Ik was klaar voor dag 1. Deze verliep heel goed, ik had een middag start en kwam binnen met +2(72) Dus heel tevreden hierover. Dag 2 verliep toch even ietjes anders. Mijn slagen gingen best redelijk, maar het putten liep totaal niet lekker. Helaas, met +8 binnen. Nou, daar was ik zeer teleurgesteld over en heb ’s avond contact gehad met Tammo en mijn vader. Hopelijk gaat het morgen beter. Vol goede moed begon ik de 3de en laatste ronde. en het ging super goed. Allemaal parren en een paar birdies, dus met -4!!!! binnen. Dit was zo’n fijn gevoel en daardoor ben ik T5 individueel geworden en team Nederland ook de 5de plaats. Super blij met dit resultaat en zaterdagochtend vroeg gingen we weer naar huis toe. Weer een zeer mooie ervaring rijker!!!!

NK Dames Houtrak

13-8 gingen we naar Houtrak voor het NK Dames en daar heb ik ook eerst voorgespeeld en dat is altijd fijn, zo weet je hoe de baan is en welke club ik moet pakken. Twee dagen voorrondes en dit gaat ook weer goed. Een rondje +3 en +1. Niet slecht, hoewel het altijd beter kan ben ik van mening. Dus ik mag zaterdag 2x 18 holes spelen en het is weer erg warm, dus veel water enzovoorts meenemen. Deze keer kom ik met twee keer level par binnen en uiteindelijk wordt ik gedeeld 7de. Helemaal niet slecht dus, mijn hcp is nu +0,5 geworden en dat is super mooi toch!!!!

NK T/M 18 jaar op Stippelberg

Dinsdag 4-8 richting Golfbaan Stippelberg gereden om daar met de selectie te gaan voorspelen. Dit ging goed en de volgende dag heb ik nog een keer voorgespeeld om zodoende goed voorbereid het NK te spelen. Donderdag was de eerste ronde in de ochtend en dit ging best heel goed met parren, Bogey’s en 5 birdies had ik de cut gehaald en mocht ik vrijdag weer meedoen. Ik liep een rondje par. Alleen in plaats van 2 rondes hebben ze het veranderd naar 1 ronde, dit ivm de erge hitte. Op tijd naar bed, mijn rust genomen en klaar voor de tweede dag. Met koud water , fruit en genoeg te eten ging ik de baan in, en dit ging super!!!! Ik kwam de baan af met -1. Dit is voor het eerst dat ik in een wedstrijd onder de baan loop en zo Eindig ik op de 3e plaats van dit NK t/m 18. Dik tevreden gaan we naar huis om weer te trainen voor de volgende wedstrijd de week erna!!!

German International Youth Trophy

Van 29 t/m 30-8 heb ik meegedaan met het German International, dit was op Golfresort Semlin in Duitsland. Daar zijn we de zondag ervoor al vroeg naartoe gereden om zodoende in de middag al voor te spelen. Ik deed mee in de catagorie U16, en de dag erna ging ik ook nog voorspelen. Het is een lange baan en de greens zijn erg hobbelig, dus afwachten wat het wordt. Nou dag 1 ging best goed en ik kwam binnen met +6, op dag 2 waait het veel meer en ik heb een starttijd in de middag. Dus rustig de dag beginnen en eerst wezen kijken bij de andere selectie spelers, die in de ochtend startte. Ik loop een topronde en met +3 verlaag ik ook mijn hcp. Op naar morgen!Dag 3 ook een late starttijd en het is best spannend, want ik sta bovenaan in mijn catagorie. Helaas tot hole 15 heel goed en daarna bij hole 18 met een 4 put eraf. Met +7 binnen. Ik wordt uiteindelijk 2e, en best teleurgesteld. Maar ik ben overal 6e geworden, dat is met U18 en U21 erbij. Op naar de volgende wedstrijd!!!!

Voorjaarsbeker Dames en Heren Toxandria

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus werd de Voorjaarsbeker van de NGF gespeeld. Dit was op Toxandria en ik ben daar de dinsdag en de donderdag ervoor wezen voorspelen. Nu ken ik de baan al maar het is toch altijd fijn en mijn eerste ronde ging super, met +2 plus kwam ik binnen en de volgende dag startte ik in de middag en dit ging toch ook wel best. Met +6 kwam ik binnen en natuurlijk niet helemaal super tevreden, maar in mijn buffer gelopen ben ik 10de geworden. Dus toch mooi gedaan zo!!! Thuis weer les en voorbereiden om naar Duitsland te gaan met mijn pa.

Scroll to top